Θοδωρής Τσούτσος

Η ΑΕΚ χωρίς τον Γιακουμάκη!

Αν κανείς μάθαινε για τον τραυματισμό του Γιακουμάκη, χωρίς να γνωρίζει τη διάγνωση, θα πίστευε ότι ο νεαρός επιθετικός δεν θα ξαναπαίξει ποδόσφαιρο. Γράφει ο Θοδωρής Τσούτσος.

Η ΑΕΚ θα πρέπει να προσέξει λίγο την... ουρά της. Ωρες - ώρες μοιάζει σαν εκείνη του φιδιού, στους μύθους του Αισώπου, που ξαφνικά ξεσηκώθηκε και ήθελε εκείνη να κάνει του κουμάντο. Η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΚ το έχει πάθει αυτό σε αρκετές περιπτώσεις ιστορικά. Οπως αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια, κυρίως της επιστροφής της στην Super League, το ελέγχει. Βάζει, με λίγα λόγια, την ουρά της στη θέση της.

Του Θοδωρή Τσούτσου

Απλώς, με την πρώτη ευκαιρία, αυτή "ξετυλίγεται" και πάλι. Τώρα την έχει πιάσει... κωλοπιλάλα, την ουρά, για τον τραυματισμό του Γιακουμάκη. Αδόκιμος ο όρος θα πει κανείς, αλλά στην προκειμένη κατανοητός και μάλλον ακριβής. Ο φορ της Ενωσης έπαθε θλάση. Ευτυχώς για το παιδί. Διότι αν διάβαζε κανείς τι έχει πάθει, χωρίς να γνωρίζει τη διάγνωση, θα πίστευε ότι χάνει τη χρονιά. Για να μην πούμε την καριέρα του...

Θλάση, λοιπόν, θα επιστρέψει με το καλό όταν είναι να επιστρέψει για να κάνει με το καλό όσα είναι να κάνει με τη φανέλα της ομάδας του. Αυτό που έχει συμβεί από τη στιγμή της είδησης και μετά, όμως, πραγματικά έχει ξεφύγει από τα όρια της ποδοσφαιρικής αλήθειας. Ο Γιακουμάκης χάνει τα ματς με Μπριζ, ίσως του μήνα, άντε και κάποιο(α) ακόμη. Και θα επιστρέψει, χωρίς να έχει μείνει δα κανά χρόνο εκτός. Αλλωστε, το νεαρό της ηλικίας του ασφαλώς και επιτρέπει μια πολύ γρήγορη επιστροφή με άμεση ανταπόκριση.

Αυτό που έχει γίνει από το "μηχανισμό ΑΕΚ και προσοχή, όχι την ίδια την ΑΕΚ τις τελευταίες ώρες, να έχουν στην ουσία "τελειώσει" τον νεαρό για φέτος και να ζητάνε μεταγραφή πάνω στον τραυματισμό του, είναι πραγματικά απίθανο. Είναι σαν να ψάχνει αφορμή να πεις με κάποιο τρόπο ότι δεν γουστάρεις κάποιον ποδοσφαιρικά και βρίσκεις την ευκαιρία επειδή ο άνθρωπος χτύπησε και θα μείνει εκτός. Και αυτό να συμβαίνει μάλιστα, τη στιγμή που η ίδια η ΑΕΚ σύμφωνα με το ρεπορτάζ ημερών και ημερών έχει ξεκαθαρίσει τι συμβαίνει με τους φορ της. Θα αποκτηθεί αν φύγει ο Αλμέιδα, θα έρθει αν υπάρχει τέτοια δυνατότητα ο Αραουχο. Χωρίς η μία περίπτωση να μπλέκεται με την άλλη.

Το θέμα είναι τι συμβαίνει, όμως, με τις "φωνές" τριγύρω από την ΑΕΚ. Κάποιες φορές ζητάνε, κάποιες φορές ορίζουν (πιο σπάνια πλέον), κάποιες φορές δεν σέβονται. Οπως τώρα. Οχι μόνο έναν τραυματία παίκτη, που δεν πρόλαβε να μάθει πόσο θα μείνει εκτός, άρχισε να ακούει ότι θα αντικατασταθεί. Δεν είναι σεβασμός και για τον Λιβάγια. Εναν ποδοσφαιριστή που ήρθε στην ΑΕΚ από ολόκληρο ισπανικό πρωτάθλημα και μοιάζει σαν να κρίθηκε ως ακατάλληλος μέσα σε σχεδόν δύο ώρες. Για την ακρίβεια στους δύο με την ΤΣΣΚΑ αγωνίστηκε 131 λεπτά.

Μέσα σε δύο ώρες όχι δεν προλαβαίνεις να κρίνεις ποδοσφαιριστή, αλλά ούτε και να πας από Νέα Φιλαδέλφεια στα Σπάτα σε όρα αιχμής. Αλλους μήνες, όχι τον Αύγουστο. Πότε το ελληνικό ποδόσφαιρο, διότι το θέμα είναι συνολικό δεν αφορά μόνο στην ΑΕΚ, πρόλαβε να αντιληφθεί ότι ο Κροάτης δεν κάνει;

Δηλαδή, με πόσο ενθουσιασμό μπορεί να περιμένει την επιστροφή του ο Γιακουμάκης, με όσα έχει ακούσει να λέγονται γύρω του; Με πόση συγκέντρωση και ποδοσφαιρική χαρά θα μπει ο Λιβάγια στους αγώνες με την Μπριζ; Γιατί εκείνος θα μπει να παίξει, δεν θα μπει άλλος, δεν γίνεται πια να μπει άλλος.

Η ΑΕΚ πρέπει να τα σταματήσει αυτά. Διότι εκείνη ζημιώνουν, διότι εκείνη ξαφνικά κινδυνεύει να μείνει χωρίς τερματοφύλακα. Για παράδειγμα αυτό... Γενικά γύρω από την ΑΕΚ υπάρχει μια μοναδική ικανότητα να "χαλάνε" χρονιές προτού αυτές καν ξεκινήσουν. Αλλά και να "καίνε" ποδοσφαιριστές, χωρίς η ευθύνη τους να δικαιολογεί κάτι τέτοιο. Αυτό το... "πού πάμε με τον Λιβάγια", που πέρυσι απλά ήταν ..."πού πάμε με τον Μπακασέτα", είναι πολύ προβληματικό για τον σύλλογο. Ειδικά όταν οι ίδιες φωνές ξεχνούν να πούν κάποια στιγμή ότι αν η ΑΕΚ έπαιξε φέτος στα προκριματικά του Champions League, το οφείλει στον Μπακασέτα. Και στο γκολ - νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ...

Ή μήπως δεν ήταν ο Λιβάγια εκείνος που έφτιαξε ό,τι πιο δημιουργικό έκανε η ομάδα του στον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ στο ΟΑΚΑ; Δηλαδή, την ευκαιρία του Χριστοδουλόπουλου. Η ΑΕΚ, για δικό της καλό, θα πρέπει να το κόψει λίγο όλο αυτό που συμβαίνει. Αυτό που στην ουσία συμβαίνει σε όλες τις επιλογές που τολμά να κάνει, λες και συνεχώς έχει να δίνει κάπου ή σε κάποιον λογαριασμό. Για την ακρίβεια, αν πρέπει κάτι να "κόψει", είναι λίγο αυτή την ουρά της. Διότι όσο εκείνη "κουνιέται" από μόνη της, όλο και θα δημιουργούνται θέματα για την ομάδα χωρίς πραγματική ουσία, αλλά που θα κάνουν μεγάλη φασαρία...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x